ralin

  • mk firmware update
    Thanks for the update tehn. Monome sum is working beautifully now.
    ralin ·  November 2014
  • trails
    I tried the serialosc version for a bit last night and it worked great. Thanks
    ralin ·  February 2011
  • serialosc, proper
    Other than having to change the permissions on the file referenced in the load/unload scripts setup on this was pretty easy. I tested stretta's three patches and the monomeserial.maxpat with raptor for awhile and everything worked as expected.
    ralin ·  February 2011
  • Problems with kit, monome test
    I just got around to testing the version of monomeserial posted on 8/22/10 in the mk updates! thread and it fixes the problems I have been having even with the default mk#### serial number. Thanks for getting that all worked out.
    ralin ·  September 2010
  • Problems with kit, monome test
    I'm still having the same issue with both of the new builds.
    ralin ·  August 2010
  • Problems with kit, monome test
    There is an issue with monomeserial which is being worked on. You can try the 256serial_howto.mxb in the base patches howto folder to see if everything works ok as all your key presses and led's should work there. You can also open and close …
    ralin ·  August 2010
  • mk updates! important!
    Is there only one way that you can attach the driver to the keypad or should I be able to flip it so that the ribbon cable connector points into the monome?
    ralin ·  August 2010
  • Problems with kit, monome test
    Thanks for the help. I look forward to the update. Let me know if you need any more info from me.
    ralin ·  August 2010
  • Problems with kit, monome test
    256serial_howto registers the key presses and lights up that keys light every time I plug the monome in or start up the program. Everything seems to be working fine with that one.
    ralin ·  August 2010
  • Problems with kit, monome test
    It's working at the end, but it took me 5 minuets of opening and quitting monomeserial to get it that way.
    ralin ·  August 2010
  • Problems with kit, monome test
    @housefly Thanks for the suggestions. For the most part that is what I have been doing with the exception of changing the ports to a different value then back. Changing the ports to a different value and back does not make a difference though, sa…
    ralin ·  August 2010
  • Problems with kit, monome test
    I tried this about 20 times unplugging the monome and shutting down max and monomeserial after each test then starting these steps all over again. The led's functioned correctly about 20% of the times I tried steps. It showed the test pattern…
    ralin ·  August 2010
  • Problems with kit, monome test
    I will look into the intensity and wait for brian's input. Thanks a ton for the help. Update: I messed around with it till the lights worked in monomserial + monome test again an played with different apps for an hour with no problem. I th…
    ralin ·  August 2010
  • Problems with kit, monome test
    If I open mk-set first then click to select usbserial-mk000006 and set it to one grid I get button presses to show up. They don't show up unless I select usbserial manually even though it is selected by default. Lights don't work. Aft…
    ralin ·  August 2010
  • Problems with kit, monome test
    I'm unchecking the test box and I flashed the firmware to the lastest version posted in that thread. Do I need to set a prefix for mk-set? It's hard to tell if its having an effect since it's not getting any key presses which work in…
    ralin ·  August 2010
  • Problems with kit, monome test
    I may be starting programs in different order or leaving them open instead of closing them which could be causing the different behaviors if that stuff matters. Right now I plug in the monome with all software programs shut own. I see the test pat…
    ralin ·  August 2010
  • Problems with kit, monome test
    OSX, snow leopard
    ralin ·  August 2010
  • Problems with kit, monome test
    I'm having similar issues with my mk. I see the start up pattern, then in monome serial the test mode switch lights up all the led's, but in monome test i cant get any led's to light up. all my button presses show up but i cant get l…
    ralin ·  August 2010
  • mk updates! important!
    @tehn Yep, I was missing crosspack. Silly mistake. Thanks
    ralin ·  August 2010
  • mk updates! important!
    I'm having an issue updating the firmware. I got the serial # from my dev folder and added it to the makefile in the alt-encode folder then rank " make boot" in the terminal and got an error. JH-MacBook-Pro:alt-encoder JH$ make …
    ralin ·  August 2010
  • monome kit
    Does "Vf and current: below 4.5V, 20ma" from the LED wiki mean below 4.5V and exactly 20ma, or below 4.5V and below 20ma?
    ralin ·  July 2010